Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ruská tajná policie bude učit novináře, jak psát o Ukrajině

Ruská tajná policie bude učit novináře, jak psát o Ukrajině
Ruská tajná policie bude učit novináře, jak psát o Ukrajině  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: ČTK - 
24. září 2015
07:38

Ruská kontrarozvědka FSB organizuje tvůrčí dílnu, kde se mají ruští novináři naučit správně psát o ukrajinské krizi. Oznámil to moskevský rozhlas. Akce se připravuje pro pracovníky zpravodajských médií a blogery. Cílem je "boj s protiruskou kampaní v médiích a na internetu".

Ruské vedení pociťuje izolaci, do níž se jeho propaganda dostala v důsledku kritických informací západních médií o ruské anexi Krymu a o podpoře proruských vzbouřenců v Donbasu. Moskva nedávno reorganizovala strukturu státních médií a aktivně podporuje ruskojazyčné novináře působící v zahraničí.

V důsledku vážných hospodářských potíží, ale i uprchlické krize v Evropě a válečných operací na Blízkém východě nicméně ukrajinské téma postupně z ruských médií mizí.

Tvůrčí dílna FSB tomu má zabránit a má obohatit rejstřík novinářů při práci proti nepřátelské propagandě. Do přípravy akce jsou podle moskevského rozhlasu zapojena i ministerstva spojů a kultury. Další informace tajná služba nepřinesla.

lipno ( 24. září 2015 13:02 )

Nemáš pravdu, bylo to za příslíb navrácení Českého Těšína

lipno ( 24. září 2015 12:58 )

Dokonce blokovali zprávu polské FTÁNÍ televize a když jsem se ozval, tvrdily "české" noviny,že necenzurují, když jsem je usvědčil ze lži, blokly mne na měsíc. Teď Plesk neuveřejní nic o podělaném Sobotkovi

santikxauz ( 24. září 2015 12:41 )

Je vidět,jak je Rusko daleko za náma,u nás je to totiž už dávno,dokonce se blokují diskuze,aby se nikdo nemohl vyjádřit.

valduk ( 24. září 2015 10:25 )

 A ten "moskevskej rozhlas" to je co za "zdroj"? Proč by to jako hlásil, když podle stených kokůtků co tyhle "zprávy" fabrikujou by všechny média v Rusku měly sloužit Kremlu? To si jako takle "serou do bot" nebo jak tomu rozumět?

Zobrazit celou diskusi