Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ukrajina už očekává ruský útok: Janukovyč prý prodělal infarkt a leží v Moskvě!

Autor: shp, ČTK - 
7. března 2014
09:43

Situace na Ukrajině je čím dál tím dramatičtější. Vojenské jednotky na Krymu očekávají útok ruských vojáků jako následek čtvrtečního rozhodnutí místního parlamentu o připojení poloostrova k Ruské federaci. V ruských médiích se mezitím znovu objevily spekulace o vážných zdravotních potížích svrženého prezidenta Viktora Janukovyče, který měl prodělat infarkt.

Zdroje listu Moskovskij komsomolec tvrdí, že Janukovyč byl hospitalizován na jedné z moskevských klinik s podezřením na infarkt. Ruský bulvár už před několika dny ukrajinského exprezidenta pohřbil, zprávy o jeho smrti počátkem týdne dementoval sám prezident Vladimir Putin.

Janukovyčův stav je podle moskevského listu těžký, ale vedení kliniky se k informacím o jeho zdraví odmítá vyslovit. Zdroje ukrajinské agentury Unian prý dokonce hovoří o tom, že bývalý prezident už není mezi živými. Janukovyč po krvavých událostech na kyjevském náměstí Nezávislosti uprchl na Krym a odtud do ruského Rostova na Donu.

Na veřejnosti byl Janukovyč naposled spatřen poslední únorový den při tiskové konferenci v Rostově. O jeho dalším osudu prý nic nevědí ani lidé z jeho nejbližšího okolí. Údajná smrt či vážná nemoc exprezidenta je žhavým tématem na ukrajinských i ruských sociálních sítích.

Putin včera absolvoval hodinový telefonát se svým americkým protějškem Obamou, který se ho snažil přesvědčit, aby Rusko přestalo s tlakem na Krymu. Ruský prezident však prohlásil: „Rusko nemůže ignorovat volání o pomoc v této záležitosti a podle toho jedná, zcela v souladu s mezinárodním právem!“

Mezitím do Kerče, která leží na ukrajinské straně průlivu spojujícího Černé moře s Azovským, v noci dorazili ruští kozáci s těžkou vojenskou výzbrojí, uvedl Unian. Ve Feodosiji, kde je dislokován prapor ukrajinské námořní pěchoty, je ukrajinská posádka v obklíčení a vyjednává s ruským velitelem. Na výzvu ke složení zbraní Ukrajinci nereagovali.

V obklíčení ruskými vojáky je i ukrajinský raketový pluk v Jevpatoriji na západním pobřeží Krymu. Několik desítek neoznačených vojáků s plnou výzbrojí dopravily na místo ruské nákladní automobily a ozbrojenci se domáhali vstupu

1nostradamus1 ( 7. března 2014 18:22 )

v '68 prišli najprv do Prahy

honza666 ( 7. března 2014 17:55 )

Ještě odkaz: http://denikreferendum.cz/clanek/14249-volby-na-ukrajine-zaujaly-novymi-typy-manipulaci-vlada-se-nem eni http://neviditelnypes.lidovky.cz/ukrajina-volby-nebyly-fer-092-/p_zahranici.aspx?c=A121104_01 2707_p_zahranici_wag

75pedro ( 7. března 2014 17:55 )

Štětina je magor, jeho voliči ještě větší. Když nám tady natáčel dokument o hradě, tak jsme se mu smáli, choval se strašně. Zlej, hloupej a zaujatej.

honza666 ( 7. března 2014 17:54 )

Ha ha ha, promluvte si s někým kdo je znalý Ukrajinských poměrů, kdyby Ukrajinci zavírali opravdu zloděje, tak nemají v parlamentu nikoho, ono se to prostě hodilo, ale o to nejde. Jen jsem chtěl poukázat, že Ukrajinské volby 2012 měli do poctivých voleb hodně daleko.

75pedro ( 7. března 2014 17:52 )

Protiváha: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Vymyvani-mozku-zlocin-predposranost-a-vlezdo***is mus-ceskych-medii-ODSak-Stepanek-se-kvuli-Ukrajine-neudrzel-306402 (místo hvězdiček napište p r d e l)

Zobrazit celou diskusi