Strážníci proto k muži přistoupili a snažili se ho probudit. Zjevně opilý muž se probudil, napřímil a zaútočil na jednoho ze strážníků údery pěstí do obličeje. Hlídka proti němu zakročila a za použití donucovacích prostředků ho omezila pro podezření ze spáchání trestného činu na osobní svobodě.

Zraněný strážník byl následně ošetřen v nemocnici. Hlídka strážníků poté muže předvedla na služebnu Policie ČR v Bartolomějské ulici. Vzhledem k jeho agresivnímu chování, ho jeden ze strážníků stále střežil. Před jeho definitivním předáním službu konajícím policistům se muž pokusil o útěk. Strážník agresivního opilce zadržel, přičemž došlo ke zranění ruky zakročujícího strážníka.

Provedenou dechovou zkouškou bylo zjištěno, že agresivní muž má bezmála tři a půl promile alkoholu v dechu. Proto si ho převzala specializovaná hlídka strážníků pro odvoz opilců a převezla ho na protialkoholní záchytnou stanici. Strážníkovi se zraněnou rukou bylo poskytnuto ošetření v jedné z pražských nemocnic a pro závažnost zranění u něj nastala pracovní neschopnost.

Celý případ dále šetří Policie ČR.

Bc. Jan Čihák Kancelář ředitele – Tisková skupina Městská policie hl. m. Prahy