Jakmile vjel mezi panelové domy, nerespektoval dopravní značku „Zákaz vjezdu všech vozidel“ a ulici projel v protisměru. Po celou dobu svou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Protože se chtěl policistům ztratit, nebezpečným manévrem odbočil vlevo. Tento manévr ještě zvládl. Další odbočení k „Hotelu M“ mu již bylo osudné. Nezvládl řízení, najel na pravou krajnici a pravým obrysem vozidla narazil do reklamní tabule. Po havárii oba cestující, jak řidič, tak jeho spolujezdec, začali utíkat.

Policisté je ihned pronásledovali. Po cca 300 metrech se policistům podařilo mladíky dostihnout. Právě v momentě, kdy se oba chtěli ukrýt za jedním domem v keři. Po ztotožnění policisté zjistili, že se jedná o mladíky z Bruntálska ve věku 15 a 17 let. Ti měli havarované vozidlo odcizit v Břidličné a neoprávněně jej užít.

Protože mladší z podařené dvojice vozidlo řídil, policisté jej vyzvali k dechové zkoušce na alkohol. Ta byla negativní. Další test, tentokrát na drogy, již vyšel pozitivně, a to na THC. Odcizené vozidlo, na kterém při havárii vznikla škoda 20.000 Kč, policisté zajistili. Oba mladíky si poté převzali bruntálští kriminalisté k dalším úkonům.

por. Ing. Tereza Neubauerová tisková mluvčí PČR FOTO: PČR