Pachatele si všiml náhodný svědek, který ho okamžitě začal pronásledovat společně s dalšími přihlížejícími občany. Tento muž při jeho pronásledování volal ze svého mobilního telefonu na linku 158 a operačnímu důstojníkovi udával přesný popis míst a směr kam pachatel běží. Na místo bylo ihned vysáno několik policejních hlídek. Pachatel po cestě odhazoval odcizené bankovky. Díky pohotovosti všímavého pronásledovatele se podařilo pachatele zadržet bezprostředně po spáchání trestného činu.

Muž byl policisty na místě zadržen. Odcizená finanční hotovost byla zajištěna a vrácena majiteli. Kriminalisté zjistili, že se jedná o cizího státního příslušníka, který má za sebou již pestrou trestní minulost a nedávno byl propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody. Navíc byl v roce 2013 odsouzen k trestu vyhoštění z naší republiky na dobu pěti let.

Ve věci bylo konáno tzv. zkrácené přípravné řízení, kdy muž byl dva dny po spáchání trestného činu pravomocně odsouzen Okresním soudem v Berouně k trestu odnětí svobody v trvání čtrnácti měsíců.

nprap. Marcela Pučelíková tisková mluvčí PČR