Podezřelý muž měl v době od 26. 2. do 31. 3. 2014 celkem ve třech případech odcizit motorovou naftu.

V prvním případě měl dne 26. 2. 2014 v nočních hodinách v Karlových Varech na odstavném parkovišti u silnice I/6 ve směru do Karlových Varů, přesně nezjištěným způsobem a za použití násilí odstranit víčko z palivové nádrže u zde zaparkovaného nákladního vozidla značky Scania a z nádrže odcizit celkem 260 litrů nafty za necelých 9 tisíc korun.

Ve druhém případě měl dne 28. 3. 2014 v Karlových Varech na odstavném parkovišti pod golfem na silnici I/6 ve směru na Karlovy Vary u nákladního vozidla značky Mercedes vypáčit nezjištěným předmětem víčko u nádrže a odcizit z ní 550 litrů motorové nafty. Škoda na poškození víčka a na odcizení byla vyčíslena na necelých 16 tisíc korun.

V posledním případě se mu krádež nevyplatila. Dne 31. 3. 2014 na odstavném parkovišti u odbočky na Hůrky v Karlových Varech, na silnici I/6 směrem od Prahy se měl pokusit z odstaveného kamionu značky Man odcizit motorovou naftu, a to tak že měl vypáčit víčko od nádrže, přičemž byl vyrušen řidičem kamionu, který spal ve voze. Pachatel z místa utekl.

Následně na místo přijela policejní hlídka a přivolán byl i policejní psovod. Jeho pes Ethor ihned na místě zachytil stopu, kterou sledoval směrem od silnice I/6 do hustého porostu asi 1 kilometr, kde označil ukrytý mobilní telefon. Po prozkoumání terénu nalezl i ukrytého pachatele. Podezřelý se snažil služebního psa odehnat a udeřit, na což pes reagoval zákusem do hýždí. Podezřelý muž byl převezen k lékařskému ošetření do Karlovarské nemocnice. V kamionu se v tuto dobu nacházelo kolem 800 litrů nafty, kdy by v případě odcizení byla způsobena škoda necelých 30 tisíc korun. Za své jednání tak hrozí 39letému podezřelému muži až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Zuzana Týřová tisková mluvčí PČR FOTO: PČR