Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mobilní data bez limitu? Vodafone nabízí balíčky. Musíte si ale předem vybrat, na co je využijete

Autor: dv - 
5. října 2017
16:42

Mobilní operátor Vodafone přišel na začátku října jako první v Česku s neomezenými datovými tarify. Začíná nabízet takzvané PASS balíčky, kde budete moci čerpat data od nevidím do nevidím, ale musíte si předem vybrat, na co přesně je využijete. Vodafone začíná s balíčky pro komunikaci a sociální sítě. Hudbu a video přidá později.

Asi už se to stalo každému, kdo rád brouzdá na Facebooku, Twitteru nebo se dívá na videa přes aplikace. Je konec měsíce, s čerpáním dat jste to přepískli a když nenajdete free wifi, jste v koncích a horko těžko zobrazíte i třeba fotku vašeho kamaráda na Facebooku. Vodafone se toho chytil a především pro vášnivé uživatele smartphonů přišel s nezvykle odvážnou nabídkou.

Social Pass bude ode dneška fungovat pro sociální sítě Facebook, Instagram, Twitter a Pinterest včetně stahování videí, která jsou na nich umístěná. V rámci Chat Passu budou dostupné služby WhatsApp, Message+, Viber, Telegram či Facebook Messenger.

Neomezený datový provoz se ale nebude vztahovat na odkazy z těchto sítí. Pokud tedy na Facebooku kliknete na článek svého oblíbeného média, tato data už se vám budou stahovat z běžného datového tarifu, který k Passům musíte mít. Vodafone také garantuje neomezené stahování v rámci balíčků, jen pokud budete používat oficiální aplikace zmíněných služeb. Pokud tedy otevřete Facebook v okně prohlížeče, opět „jedete“ na základní tarif.

Video  Vymažte z Facebooku přátele, které neznáte. Snadno se ztrapníte, říká expertka.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Neomezený provoz v sítích vybraných partnerů umožnila silná vyjednávací pozice globální skupiny Vodafone. Zároveň jsme otevření pro dohodu s dalšími poskytovateli. Partnery pro hudbu a video oznámíme později. Máme připraveno velké množství dalších věcí, kterými chceme tuzemský trh změnit, řekl ředitel firmy Jiří Báča.

Báča na tiskové konferenci v sídle firmy zdůraznil, že na rozdíl od nálad, které před volbami vyvolávají různé politické kampaně, vidí Vodafone budoucnost jako optimistickou a vzrušující. Vodafone začne říkat, že jsme se nikdy neměli lépe. Dosud jsme žili v době internetu a nyní se posouváme do digitální doby,“ cituje Báču ČTK.

15. listopadu se k chatům a sociálním sítí přidají také další „pass“ balíčky pro hudbu a video. Balíčky fungují za stejných podmínek i po Evropě.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi