Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zmizelému Vašíkovi jde o život, potřebuje léky. Rodina za něj nabízí 50 tisíc korun

Video se připravuje ...
Autor: Kateřina Lang, Jana Ulrichová - 
10. ledna 2019
13:50

Zoufalí jsou majitelé francouzského buldočka Vašíka, který zmizel 4. ledna ze dvora domu ve Zruči – Senci na Plzeňsku. Bojí se, že ho někdo ukradl záměrně a teď ho někde nabízí k prodeji nebo na množení. Protože je Vašík navíc vážně nemocný, nabízí za jeho nalezení vysokou odměnu, 50 tisíc korun. 

Majitelé byli v den, kdy Vašík zmizel, na Plzeňsku na návštěvě u známých. Předpokládají, že Vašík tam podlezl pod vraty a běžel za zvěří nebo za hárající fenou. Od té doby ho nikdo neviděl.

„Hledalo ho na 250 lidí, i se psy, ale zatím marně. Nenašly se ani stopy. Nikdo ho neviděl, ani nezahlédl,“ řekl Blesk tlapkám majitel Vašíka Jan Snopek. Domnívá se, že psíka možná sebral někdo v dobré víře s tím, že se o něj postará. Nevylučuje ale ani to, že ho někdo ukradl cíleně.

Majitelé Vašíka jsou zoufalí, za jeho nalezení nabízí odměnu 50 000 korun Majitelé Vašíka jsou zoufalí, za jeho nalezení nabízí odměnu 50 000 korun | archiv rodiny

Bez léků je ohrožen

Rodina je ze ztráty Vašíka nešťastná, jeden buldoček jim totiž nedávno umřel na zdravotní komplikace. Zdravý není ani Vašík, proto za jeho nalezení nabízí odměnu 50 000. „Jde nám o to, aby se našel rychle. Má totiž zdravotní problémy, potřebuje své medikamenty a pravidelné zdravotní prohlídky. Věříme, že se díky odměně, kterou jsme vypsali, najde co nejdříve,“ řekl Jan Snopek.

Jakou nemocí Vašík trpí, nechtěl záměrně upřesnit, bez léků je ale podle něj Vašík v ohrožení života.

Má rád lidi

Vašík je 2letý, je ale menší než buldočci obvykle bývají, vypadá proto spíš jako štěně. Váží kolem 9 kilogramů. Je barvy fawn (zlatý), jeho poznávacím znamením je vějířek v srsti na lopatce. Není plachý, právě naopak. „Je hodně společenský, vyhledává lidi, takže jestli se někde zatoulal, nebylo těžké ho nalákat a chytit,“ popsal Jan Snopek. Vašík je také čipovaný, v době zmizení měl na krku červený obojek.

Soucítí s nimi

Majitelé hned po Vašíkově zmizení rozjeli obrovskou pátrací kampaň přes sociální sítě, obvolali všechny útulky v Plzeňském kraji, veterináriny a organizace pomáhající zvířatům v nouzi, v pátrání ale zatím nijak nepokročili. „Těch lidí, co s námi soucítí a pomáhají nám, je opravdu hodně. Chtěl bych jim všem poděkovat a říct, jak moc si toho vážíme,“ řekl Vašíkův majitel.

Rodina teď netrpělivě čeká na jakékoli informace. Pokud o Vašíkovi něco víte, volejte na číslo 608 888 100 nebo pište na barbora.haberova@email.cz.

 

 

hawy ( 11. ledna 2019 10:55 )

Nezapomente si neporizovat vlastni deti, jdete radeji do decaku, aby jste pak nemachrovali s vlastnim. Kdyz chci buldocka, koupim si buldocka a nebudu poslouchat hloupy kecy o utulcich.

naidka ( 10. ledna 2019 16:28 )

S buldočkem se machruje, to je mi novina. Jsou to podle všeho movitější lidé a pejska mají rádi - to je vidět.

naidka ( 10. ledna 2019 16:24 )

Podle článku Vašík utekl na návštěvě u majitelových známých ze dvora. K takovým známým bych ani nejela, když mi odmítnou pustit malého nemocného psíka do domu. Bude složité ho v cizím prostředí najít a ta zima k tomu.

Sibyla ( 10. ledna 2019 15:06 )

snad se pejsek brzy najde v pořádku

PPP150W ( 10. ledna 2019 14:25 )

Tenhle váš příspěvek postrádá logiku, zato zášti a nenávisti je v něm na rozdávání.

Zobrazit celou diskusi