Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sleduje každý krok Karla Gotta. Novinář Luboš Procházka doporučuje Akademii žurnalistiky

21. srpna 2014
18:58

Luboš Procházka (32) pracuje v Blesku a Aha! jako redaktor společnosti, jeho specializací je ale konkrétně Karel Gott. Ví o něm všechno a po letech známosti už s Gottem zvládá komunikovat i v případech, kdy jde o nepříjemné kauzy.

"Někdy je to jako na houpačce," popisuje momenty, kdy se musí chovat vždy jako profesionál a podat čtenářům objektivní zprávy o nejslavnějšího českém slavíkovi. "Každý z nás reportérů se stará o určité hvězdy, prostě abychom měli pokaždé přehled o tom, co dělají, s kým jsou," dodává Luboš.

Video Novinář Luboš Procházka, specialista na Gotta: O Karlovi vím už všechno! - David Vaníček
Video se připravuje ...

Začínal původně jako rozhlasový moderátor, v té době ale dostal nabídku stát se redaktorem Blesku a přijal ji. "Baví mě to hodně, i když je někdy těžké přijít každý den s novým tématem," doplňuje Luboš.

S Karel Gottem ho mimo práci spojuje i přátelství, i proto si Luboše zpěvák vybral na moderování křestu svého DVD s videoklipy. "Karel je profesionál, vždycky si najde čas na odpověď, i když jsou to vážná témata," vypráví Luboš.

Luboš Procházka ve vydavatelství CZECH NEWS CENTER Luboš Procházka ve vydavatelství CZECH NEWS CENTER | Blesk - Martin Pekárek

Stejně tak je v kontaktu například se zpěvačkou Helenou Vondráčkovou, ta šla Lubošovi dokonce za svědkyni, kdy na Karlštejně uzavíral registrované partnerství se svým přítelem Matějem.

Zajímá vás tahle práce? Všechno podstatné pro tuto práci se naučíte na Akademii žurnalistiky a nových médií. Přihlášky ke studiu můžete posílat do 30. září!

Natáčení medailonku pro Akademii žurnalistiky. "Zkuste to," radí Luboš. Natáčení medailonku pro Akademii žurnalistiky. "Zkuste to," radí Luboš. | Blesk - Martin Pekárek

Máte na výběr z denní nebo kombinované formy studia. Obě formy jsou rozvrženy do tří let a školné je 25 tisíc za školní rok. Akademie vám navíc vyjde vstříc s termíny přijímacích zkoušek. Ty probíhají formou motivačního pohovoru.

Přihlášku si můžete stáhnout na webových stánkách www.akaz.cz nebo www.pbvos.cz. Potřebovat budete ověřenou kopii maturitního vysvědčení a potvrzení lékaře.

 

 

ivkanatka ( 29. srpna 2014 18:25 )

Třeba ti vystudovaní budou inteligentnější a vyhází ty pisálky z HAHA a PLESKU... To by bylo radosti, nečíst bulvár s chybami ! Ještě vyřadit ze slovníku některá bulvární slova, jimiž se nás snaží v nadpisu článku přesvědčit, jaká že to katastrofa se stala a v článku je prd - s prominutím. Ale lidé již deník koupili a to je nejdůležitější, další článek s úžasným titulkem opět láká na " bombu zprávu nebo drb " a zase nic a tak to jde stále dokola. A když není o čem psát, tak se něco vymyslí, překroutí, nebo vytáhne to, o čem již psali. Viz dementní Rychtář, jeho parta hic, Kramný a Kramná a rádoby "selebrity " jako Krampolka, Štiky stará i mladé, apod. Ještě, že se nenechám zlákat a tento bulvár si nekupuji, ušetřím tím spoustu peněz a to " nejlepší " si vždy přečtu tady a dost dobře se u toho bavím.

tomino123 ( 28. srpna 2014 15:41 )

nevím, ale na akademii žurnalistiky dát do nadpisu chybu??!

Zobrazit celou diskusi