15. říjen 1989: Drůbežářská finta na zákazníky

Kuře  - ilustrační foto.
Kuře - ilustrační foto.  (Autor: Barbora Pejšová)
Autor: VP, rum - 
15. října 2009
03:25

Přilepšit si na úkor zákazníka nějakou tou korunou – o tom by mohli zelináři nebo řezníci vyprávět. Také se z nich po převratu stali brzy tahouni českého kapitalismu. Se svou fintou ale přišli za socialismu i drůbežáři.

„V rybárně jsem koupila kachnu. Takovou akorát za bezmála šedesát korun. Byla jsem spokojena do té doby, než jsem doma pod křídly objevila hrudky ledu a uvnitř ledovou kouli o velikosti jablka,“ stěžovala si před dvaceti lety ve Večerní Praze (VP) paní Ježková.

Finta, jak napálit zákazníka to byla chytrá. K ceně kačeny se přičte na váze i cena ledu a rázem je pár korun navíc vyděláno.

„Celkem dvě deci vody nakonec z kachny vyteklo a když jsem ji konečně upekla, zbylo na pekáči malé ptáče,“ dodala smutně. Jít si stěžovat nemělo cenu. Knihy přání a stížností v obchodech sice byly, ale kdo ty zápisy bral vážně...

Zobrazit celou diskusi