Posedávají po lavičkách po celém městě, klábosí mezi sebou o životě a jen tak zabíjí čas. Kolemjdoucí na ně koukají skrz prsty. Přitom někdy stačí málo, a řada bezdomovců se může zařadit zpátky do společnosti. Na Vsetínsku se jim pomocnou ruku snaží podat organizace Elim Vsetín.

„Obecně prospěšná společnost, která byla založena ze společné touhy křesťanů ve Vsetíně pomáhat lidem stojícím mimo zájem společnosti a nabídnout jim odpočinutí a úlevu před další cestou životem, stejně jako to nabízela oáza Elim v poušti putujícím Izraelcům,“ říká ředitel Elimu Miroslav Ildža.

Ve Vsetíně se pohybuje řada bezdomovců. Každý má svůj příběh…
Autor: M. Sekanina, Elim Vsetín

Co v Elimu lidé najdou?

„Nabízíme služby denního centra, terénní práce, azylového domu a noclehárny,“popisuje ředitel s tím, že v azylovém domě musí zájemci zaplatit 130 korun denně, v noclehárně, která slouží jen na přespání, se platí 50 korun. Ostatní sociální služby jsou zdarma.

Pomáhají už 30 let

Práce s osobami bez přístřeší má ve společnosti Elim Vsetín dlouholetou tradici. Začala 1. května 1992 otevřením azylového domu pro muže ve Vsetíně. Postupem času se služba rozšiřovala o potřebné stupně tak, aby byla co nejblíže široké škále osob bez přístřeší.

 

Přiložte ruku k dílu…

Aby mohla organizace pomáhat, potřebuje na svoji činnost každý rok 18 milionů korun. Část pokryjí dotace, část si musí lidé z Elimu sehnat sami. Pomoci můžete i vy! Stačí jakýkoliv příspěvek poslat na číslo účtu: 270 048 5191/2010. „Každá koruna se nám teď hodí na nutnou rekonstrukci azylového domu Elim a Noclehárny Elim,“ říká ředitel.

Elim Vsetín nyní rekonstruuje azylový dům l a noclehárnu, a tak se mu hodí každá koruna.
Autor: M. Sekanina, Elim Vsetín

Co všechno nabízí?

Azylový dům Elim (azylové domy)

Noclehárna Elim (noclehárny)

Noclehárna Rožnov (noclehárny)

Terénní práce Elim (terénní programy)

Sociální rehabilitace Elim (sociální rehabilitace)

Denní centrum Elim (nízkoprahová denní centra)

Denní centrum Rožnov (nízkoprahová denní centra)

 

Kontakt: Název organizace: Elim Vsetín, o. p. s.

Adresa: Horní Jasenka 119, Vsetín

IČ: 019 55 144

Telefon: 720 736 720

Mail: miroslav.ildza@elimvsetin.cz

Web: www.elimvsetin.cz

Fotogalerie
4 fotografie