„Letos se nám podařilo vybrat rekordní částku 1 724 181 korun a máme z toho obrovskou radost a moc děkujeme všem, samozřejmě také čtenářům Blesku (pozn. red.: Blesk spolupracuje s KlaPetem již několik let), kteří s námi do toho šli – ať už přímo na Sněžku, nebo přispěli,“ říká spoluzakladatelka NF KlaPeto Kateřina Klasnová. „Kromě Evičky Mrázkové, která od nás už dostala 175 tisíc na sportovní protézy, jsme o víkendu rozdali symbolické šeky dalším 39 dětem. Mezi obdarovanými jsou dvě rodiny s dvojčaty, a dokonce jedna s trojčátky.“

A kam peníze poputují? Většinu příspěvků rodiny využijí na speciální rehabilitace a kompenzační pomůcky, které neproplácí pojišťovny a které moc potřebují!

Věřím, že podpora pomůže „Myslím si, že je skvělé, jak velká částka se vybrala. A to, že pomůže tolika dětem, je úžasné. Jsem ráda, že jsem mohla aspoň zčásti pomoci dobré věci. Věřím, že dětem podpora pomůže, a snad jim udělají pokroky s ní spojené radost,“ říká Evička Mrázková, která byla tváří letošního ročníku akce. Dívka přišla o obě dolní končetiny. A to poté, co její tělo napadl na jarních prázdninách, které trávila s rodinou v Rakousku, zlatý stafylokok. Nevzdala to, cvičí, dře a chce znovu sportovat. K tomu jí pomohou i nové protézy.

Změny v rozdělování částky

Letošek je kromě rekordní částky jiný tím, že se KlaPeto rozhodlo pro změnu přerozdělování vybrané částky. „Vzhledem k tomu, že žádostí o finanční pomoc máme rok od roku víc a nejsou to jen rehabilitace, rozhodli jsme se zohlednit i žádosti o menší nebo naopak větší příspěvky. Nejvíc od nás tentokrát dostala trojčátka s dětskou mozkovou obrnou a to sto tisíc korun," vysvětlují zakladatelé FN KlaPeto Kateřina Klasová a Jaroslav Petrouš. Platí, že vybraná částka se vždy do poslední koruny rozdělí.

Znovu 30. května 2020 Pokud vás tato akce zajímá, zaškrtněte si v kalendáři na příští rok datum 30. května, to se totiž znovu půjde Na Sněžku! A opět se bude pomáhat nemocným a handicapovaným dětem a jejich rodinám. Pokud se vám líbí, jak KlaPeto funguje a jak pomáhá rodinám dětí, můžete ho stále podpořit. Sbírka běží na transparentním účtu 2001375049/2010.

Fotogalerie
42 fotografií