Letošní ročník výstupu na Sněžku zlomil všechny rekordy. Kromě nejvyšší vybrané sumy se prodal i rekordní počet triček (téměř 3500). Proto není divu, že se cesta na Sněžku v sobotu proměnila v oranžovou dálnici.

Za 3,5 hodiny

Evička Mrázková přišla o obě nohy před rokem během jarních prázdnin, poté, co její tělo napadl zlatý stafylokok. „Obdivuju ji, že takhle krátce po amputaci zvládla vyjít Sněžku. K tomu po té nesložitější trase s řetězy. Je úžasná,“ popisuje Eviččin výkon Kateřina Klasnová, spoluzakladatelka Nadačního fondu KlaPeto, který akci pořádal.

Náročný výstup

„Bylo to dlouhé, ale dala to. Začátek byl náročný, cestou se ale rozešla a sil bylo nakonec dost. Podpora byla veliká od všech, děkujeme,“ popsala po akci maminka Evičky Šárka Mrázková. Dívku přišlo podpořit i mnoho hendikepovaných lidí. Na Sněžku vyrazil například Jaro Drienovský ze Slovenska, který je rok po amputaci, a dal ji za 1 hodinu 16 minut a sešel ji navíc po svých i sám dolů.

Rekordní suma

„Jsme šťastní, že zase více můžeme pomoci hendikepovaným dětem. Velké díky patří i Blesku, který nás podporuje, a jeho čtenářům. Teď už máme cíl na další rok, chceme vybrat dva miliony,“ radovala se Kateřina Klasnová.

Sbírka běží dál!

Pokud také chcete pomoci, máte šanci! Sbírka totiž nekončí. Po prázdninách KlaPeto vybere další hendikepované děti a mezi ty pak všechny peníze spravedlivě rozdělí. Transparentní účet Nadačního fondu KlaPeto je 2001375049/2010.

Fotogalerie
34 fotografií