Evičku přímo na akci bude podporovat i její maminka Šárka Mrázková. Jak vzpomíná na loňské jarní prázdniny, kdy zlatý stafylokok zaútočil na její dceru v Rakousku? „Zachraňovali jsme její život, na nic jiného nebyl čas. Jen jsme spoléhali na to, že se jí ujmou ti, kteří jí skutečně dovedou pomoci. A to štěstí jsme měli. Chceme zase fungovat normálně, k tomu teď vše směřujeme,“ říká maminka velké bojovnice Evičky.

Dívka si přeje, aby se jí splnil velký sen – znovu začít sportovat, lyžovat a tančit! Pravidelně maká a rehabilituje. „Je pravda, že člověku se někdy nechce, ale Eva chce sama. Hodně ji navíc podporují a motivují její spolužáci,“ dodala Mrázková.

Změna trasy?

„Bohužel KRNAP musel uzavřít cestu mezi Kapličkou v Obřím dole a Obřím sedlem (dřevěný mostek nevydržel nápor sněhu a jeden z jeho nosníků se prolomil). Tedy trasu, kudy tradičně vede náš charitativní výstup na nejvyšší horu Česka. V tuto chvíli jednáme s KRNAP o alternativní trase, kterou zveřejníme! Je ale také možné, že se do soboty vše podaří opravit a bude zachována původní cesta. Naše akce je o překonávání bariér a překážek – nic nás nezastaví,“ vzkazují lidé z KlaPeta.

Speciální pomůcka

Výtěžek z pochodu i prodeje triček jde každý rok do poslední koruny na pomoc rodinám handicapovaných a nemocných dětí. Evička dostane speciální multifunkční protetická chodidla Challenger. Nejen kvůli tomu, aby mohla znovu sportovat, ale celkově pro větší pohodlí… Kombinace karbonové pružiny a patního klínu nabízí větší kontrolu a tím i vyšší úroveň stability při náhlých změnách pohybu, při sportu, při chůzi i ve stoji.

Kdy? Kde?

Charitativní výstup se uskuteční už tuto sobotu – tedy 25. května. „Sraz je na centrálním parkovišti v Peci pod Sněžkou, odkud se v 9:00 společně vydáme na vrchol Sněžky. V deset hodin otevře symbolickou bránu Krakonoš u Kapličky v Obřím dole. Slavnostní vyhlášení pak proběhne v 15:30 opět na centrálním parkovišti,“ popsala spoluzakladatelka Nadačního fondu KlaPeto, který celou akci pořádá, Kateřina Klasnová a poznamenala, že ten, kdo bude mít na sobě tričko s logem výstupu, může využít na cestu směrem dolů lanovku zdarma. Nahoru vyveze lanovka zdarma všechny handicapované! Chcete přispět? Můžete zaslat peníze na transparentní účet Nadačního fondu KlaPeto: 2001375049/2010.

➔ Ve 12:00 začíná hudební program a odstartuje ho kapela Jamaron

➔ 13:00 vystoupí František Nedvěd

➔ 14:30 se na pódiu objeví kapela Koneckonců

➔ Na 16:30 je naplánované vystoupení kapely Memphis

➔ V 18:30 se můžete těšit na The Tap Tap

➔ 20:00 do 21:00 skupina Sabrage

Fotogalerie
24 fotografií