Činnosti organizace se bude Blesk věnovat celý prosinec v projektu Srdce pro vás. O co přesně jde? „Připravujeme pro děti různé projekty. V nich jim pomůžeme s výběrem studia, přípravou životopisu, se vstupem na trh práce, ale i například se zařizováním bydlení. V projektech nechybí nejrůznější školení ani exkurze v zajímavých firmách,“ popisuje ředitelka organizace Linda Hurdová.

Největší masou jsou děti z dětských domovů. Do šesti projektů se zapojilo už 73 domovů ze všech krajů republiky. „Za ty roky jde o více než sedm stovek dětí,“ říká Hurdová. Podle ní mají takové děti menší možnosti než ty, které vyrůstají v úplných rodinách. „V dětských domovech se jim samozřejmě věnují. Ale jde spíše o to, že jsou pro ně zařízeny běžné potřeby. Kariéra už je takový nadrámec toho, na co v dětském domově nestačí,“ vysvětluje ředitelka.

Pomoct můžete i vy!

Každá pomoc se počítá a zapojit se můžete i vy! Pomůžete tak dětem v jejich osobním a profesním rozvoji a dáte tak mladým lidem šanci na lepší budoucnost, často získají svou práci snů. Jakýkoliv příspěvek můžete poslat na transparentní účet: 107-7444850227/0100. Využit bude na lektory, kariérní poradce pro děti, kurzy, workshopy, exkurze a dopravu dětí. Podpoříte i činnost organizace a přípravu jednotlivých projektů.

Tohle je 6 projektů organizace

Rozhled

Čtyřměsíční program zaměřený na volbu správné kariéry, rozvoj nadání a dovedností a následného osamostatnění se a uplatnění se na trhu práce. Projekt je určený mladým lidem ze znevýhodněného prostředí (komplikovaná situace v rodině, neúplná rodina, pěstounská péče či pobyt v dětském domově, nemoc nebo úmrtí v rodině, špatná finanční situace).

Tvoje šance

Jde o roční projekt pro studenty s ambicemi jít na vysokou školu, podnikat či se stát odborníkem v některém z technologických a příbuzných oborů.

London Job & Fun

Prostřednictvím projektu můžou ročně dvě děti z dětských domovů, často poprvé v životě, vycestovat do zahraničí. V Londýně pak tři měsíce pracují v gastronomii a studují angličtinu.

Burza práce

Nabízíte volné pracovní pozice, které byste rádi obsadili cílevědomými studenty či absolventy? Zároveň chcete pomoci mladým lidem ze znevýhodněného prostředí uplatnit se na trhu práce? Stačí kontaktovat organizaci.

Můj byt

Mladým lidem do jejich nového bydlení dodává organizace potřebné vybavení dle možností, aby měli kam dávat potraviny, kde prát prádlo nebo jak uklidit. Cílem je pomoci mladým se po odchodu z domova postavit na vlastní nohy a materiálně je podpořit.

Kulinary

Studenty gastronomie v rámci projektu Kulinary bere organizace na stáže do vybraných pražských restaurací, kde mají možnost vyzkoušet si gastronomii na nejvyšší úrovni a přiučit se kulinářskému umění. Cílem je podpořit mladé kuchaře v cestě stát se špičkovými a uznávanými kuchaři.

Fotogalerie
8 fotografií