„Hendikepovaní jsou u nás všude. A to od uklízeček, přes administrativu, až po řízení firmy, správní i dozorčí radu,“ popisuje ředitelka Mirka Kroupová fungování organizace, kde druh postižení nehraje roli.

„Lidé, co byli kvůli zdravotním problémům dlouho bez práce, to mají obzvlášť těžké. Nevědí, kolik toho zvládnou, nevěří si. U nás má šanci každý, kdo může pracovat alespoň dvě hodiny týdně. Chceme, aby si postupně zvykali na opravdovou práci na reálných zakázkách a dostávali za ni běžnou tržní mzdu. Ta se u nás pohybuje kolem stovky za hodinu,“ pokračuje Mirka Kroupová.

Často se jedná o lidi, kteří se nachází v opravdu těžké životní situaci. „Zdravotní hendikep jde totiž kolikrát ruku v ruce s dluhy, exekucemi a existenčními problémy. A právě pro ně může být zaměstnání u nás prvním krokem z bludiště vlastního života a nezaměstnanosti,“ vysvětluje ředitelka.

Kdo? A co?

  • Organizace zaměstnává osoby se zrakovým postižením, neslyšící, lidi psychickými problémy, s onkologickou diagnózou, po transplantacích, s pohybovým hendikepem a mnoho dalších.
  • Někdo se zvládne zaškolit relativně rychle a nastavit si úvazek dle svých možností. Někdo se ale bez pomoci pracovní asistentky neobejde nikdy.
  • Jedná se o typy prací, jako je úklid domácnosti, bytových domů, kanceláří, hotelů či ordinací. Objednat si můžete i umytí oken, hlídání dětí či žehlení. Služby poskytuje pouze v Praze.
  • Zaujala vás tato organizace? Chcete pro ni pracovat? Tak se podívejte na její webové stránky, kde se můžete podívat na volné pozice: http://www.tamtamyops.cz/ zamestnavame-ozp
  • Na webu najdete i ceník prací. Například hodina žehlení nebo úklid vyjde na 150 Kč. Kromě uklizeného bytu navíc získáte i skvělý pocit, že jste někomu pomohli a dali šanci.

Přihlásili se, aby ukázali, že to jde!

A proč se rozhodla tato specifická organizace přihlásit do projektu Srdce pro vás? „Nežádáme o dary, i když by se nám třeba nějaké postarší IT vybavení hodilo. Jsme hrdí na to, že si na svou činnost dokážeme vydělat z velké části sami. Naším cílem je osvěta. Chceme ukázat, že zdravotně postižený člověk může svou práci vykonávat stejně dobře jako ten zdravý, jestliže mu přizpůsobíte pracovní podmínky,“ vysvětluje ředitelka Mirka Kroupová.

„Je radost vidět životní elán a nezdolnou vůli ke každodennímu boji o své místo na slunci. Možnost se uplatnit a být užitečný přináší sebedůvěru a hrdost. Věříme, že naše práce má smysl a jsme hrdí na obhájení značky Spolehlivá veřejně prospěšná organizace a že jsme v roce 2015 získali titul Neziskovka roku.“

Více čtěte na www.srdceprovas.cz. A to včetně informací o možnosti získání grantu pro organizace.

Tato organizace je držitelem značky Spolehlivá veřejně prospěšná organizace. Účelem je poskytnout potenciálním dárcům i široké veřejnosti informaci o tom, že veřejně prospěšná organizace řádně hospodaří se svěřenými prostředky, které transparentně a adekvátně využívá k naplňování svého deklarovaného poslání.

Srdce pro vás - Pestrá společnost:

Video
Video se připravuje ...

Blesk srdce - Pestrá společnost Blesk TV

Fotogalerie
8 fotografií