Zatímco se steskem a úzkostí po ztrátě milované osoby pomáhají psychologové či lékaři, při finanční tísni může pomocnou ruku podat Nadace EP Corporate Group, kterou založil Daniel Křetínský.

Během sedmi měsíců roku rozdala mezi pozůstalé rodiny, které přišly o jednoho či oba rodiče, starají se o nezletilé děti, již 50 milionů korun. Příspěvek prostřednictvím nadační výzvy To zvládneme 2023 získalo 82 rodin. Mohou jej použít na úhradu veškerých nákladů souvisejících s bydlením, školným a volnočasovými aktivitami pro děti, vybavením domácnosti, věcmi denní potřeby. Peníze lze použít i na psychoterapii či ozdravné pobyty, aby rodina mohla nabrat sílu.

Program je otevřený po celý rok. Přihlásit se mohou rodiny, kde zůstal rodič s nezletilým dítětem či dětmi, případně příbuzní, starající se o osiřelé nezletilé děti, a to až 24 měsíců zpětně od úmrtí. „Pokud máte v okolí rodinu, kterou postihla tragická událost, nebo vy sami potřebujete pomoc po úmrtí člena rodiny, neváhejte si podat žádost nebo kontaktovat tým nadace,“ říká ředitelka Jitka Pražáková.

KDE ZJISTÍTE INFORMACE?

Podrobnosti o Programu pro pozůstalé rodiny a samotné výzvě To zvládneme 2023 najdete na stránkách Nadace EP Corporate Group: www.nadaceepcg.cz

EXISTUJE I STIPENDIJNÍ FOND

Myšleno je i na vzdělání dětí, proto je pro ně otevřen Stipendijní fond. Nezapomíná se ani na pozůstalé rodiny, které pečují o zdravotně znevýhodněné děti. I pro ně je připraven speciální fond.

 

Video
Video se připravuje ...

O čem se mlčí: Rodina v ohrožení Videohub

Fotogalerie
5 fotografií