„Jsme pyšní na to, kolik se nám každý rok daří vyhecovat lidí, jsme pyšní na vás všechny, kdo jste s námi šli pro dobrou věc na Sněžku,“ říkají zakladatelé NF KlaPeto Kateřina Klasnová a handicapovaný sportovec Jaroslav Petrouš.
Krásnou vybranou částku 1 105 000 Kč samozřejmě nezíská jen Matyasek...
„Jako každý rok, tak i tento budeme vybírat další dětičky a jejich rodiny, které potřebují pomoci. Už nyní máme na stole padesát50 žádostí,“ prozradila po akci Klasnová.


Rodiče Matyaska v sobotu přímo v Peci pod Sněžkou dostali symbolicky šek na 165 tisíc. „Tyto peníze půjdou na speciální autosedačku, která stojí 63 tisíc a další část poputuje na cvičení, kompenzační pomůcky a také zčásti nejspíš na koupi automobilu. Ten rodina potřebuje, aby mohla s chlapcem jezdit za lékaři a právě na důležitá cvičení,“ pokračovala Klasnová s tím, že Matyasek bude do budoucna potřebovat další pomůcky jako je například polohovací lehátko.…

2500 lidí

Organizátoři akce odhadují, že na Sněžku se vydalo kolem 2500 lidí. „Víme ale, že se prodalo více triček, než loni. Bylo to 3200. Pokud si ho někdo nestihl koupit v sobotu v Peci, tak jsme se rozhodli trička prodávat přes nášs web (www.klapeto.eu/obchod ) i nadále. Stejně jako loni běží sbírka dál a uvidíme, kolik se ještě dovybere,“ usmívá se Klasnová. Finální částku, která se bude mezi ostatní děti rozdělovat, tedy budoueme znát na podzim. Minulý rok mohlo KlaPeto nakonec přerozdělit 1 204 555 Kč.
Nezapomeňte si zarezervovat v kalendáři termín 25. 5. 2019.! To se totiž zase půjde Na Sněžku!


CHCETE TAKÉ POMOCI?

Pokud chcete Matyaska a další děti podpořit, můžete zasílat peníze na transparentní účet Nadačního fondu KlaPeto: 2001375049/2010


Zaútočila na něj neznámá choroba

Matyasek se narodil jako zdravé miminko, ale ve dvou měsících na jeho malé tělíčko zaútočila neznámá choroba. Skončil v umělém spánku, lékaři mu museli amputovat levou nožičku a pravou ručičku. „Nikdo nám dodnes neřekl, co to bylo za nemoc,“ říká maminka Denisa Laffarová (23).

Dorazily i další »„KlaPeto«“ dětičky!

Pavlínka, která bojovala s meningokokem, Lilienka, která se narodila bez ručiček, nebo třeba rodina malého Vojtíška, jenžkterý hned po narození přišel o obě nožičky... Ti všichni dorazili v sobotu podpořit charitativní akci i Nadační fond KlaPeto. „Bylo tu strašně moc rodin, pro které jsme už výstup pořádali dříve. Říkáme jim naše klapeto děti. Úplně všichni byli úžasní. Děkujeme ještě jednou a samozřejmě také Blesku a jeho čtenářům, kteří také pomáhají,“ uzavřela Klasnová. Matýsek na akci nesměl chybět, přesto, že byl nemocný a měl nasazená antibiotika. Na Sněžku ho proto rodiče vyvezli lanovkou.