„Už nám bylo líp. Navíc tu po operacích byla špatná nálada,“ přiznal Jareš. „Ale vzájemně si pomáháme,“ doplnil Zavřel a Svoboda nezůstal ticho: „Jak opadly bolesti, je to tu veselejší. Dokonce se nám vrátil i humor.“

Jareš se bál samotky

Jareš, obránce litvínova, je v Olomouci nejdéle. V pátek při zápase s Karlovými Vary utrpěl tříštivou zlomeninu klíční kosti a musel pod kudlu. „Bylo to při fakt férovém naražení na mantinel,“ řekl ironicky. „Trest od rozhodčích nepřišel. Kdyby předtím pískli zakázané uvolnění, nic by se mi nestalo.“

Když bylo zle a věděl, že musí na operaci, měl obavy ze samotky. „Většinou tu bývá natřískáno až po sezoně. Byl jsem překvapenej, když sem v sobotu a neděli přibyli další dva kluci,“ pokyvoval Jareš.

Jeho týmový kolega Zavřel byl do olomoucké nemocnice přivezen v sobotu. V duelu se Spartou vystřelil a v plné rychlosti narazil do mantinelu. Schytalo to rameno. "Byla to nešťastná náhoda,“ zoufal Zavřel, jenž má roztržené kloubní pouzdro a vykloubené rameno.

Z hokejistů jsou na 3 měsíce diváci

Brněnský Svoboda doplnil dvojici lazarů na pokoji v neděli. Shodou okolností po zápase s Litvínovem. „Byla to smůla. Vjel jsem mezi čtyři hráče, dva z nich mě scvakli a rameno nevydrželo,“ vylíčil nehodu a lituje, že se to stalo v době, kdy se Brnu daří. „Škoda, zranil jsem se zrovna, když pravidelně bodujeme."

Momentálně se ani jeden z marodů nemůže prohánět po ledě, tak alespoň své týmy i soupeře sledují v televizi. "Někdy koukáme i na dva zápasy najednou," smáli se lazaři.

Fotogalerie
7 fotografií