Jan Hodač fotografoval krásy Mostecka. „Baví mě proces změny, přes 10 let jsem fotil severočeskou krajinu a její přeměnu, industriál, těžbu a následné rekultivace, napouštění mosteckého jezera a podobně,“ rozpovídal se fotograf.

A tak není divu, že se po příjezdu do Prahy zamiloval právě do Holešovic. „Holešovice hned po Karlínu zažívají nyní svůj největší boom a rozmach… Snažím se tedy zachytit tohle jedinečné období rozvoje Holešovic… jak stavebního, tak kulturního,“ vysvětloval s úsměvem Hodač.

A jaká jsou jeho nejmilejší místa? To ukazuje jeho současná výstava. „Mám rád ulici Komunardů… Říkám jí holešovická Avenue. Pak Classic 7, samozřejmě holešovickou Marinu, Prazeleninu u vody, kde pěstujeme zeleninu a děláme v sezoně gril… A pak to mám rád okolo řeky, kde chodím běhat trasu Pražské Sedmičky,“ prozradil milovník Holešovic.

Pokud je vám název HolešoviceNOW povědomý, je možné, že už jste ho v minulosti viděli. Jan Hodač svou výstavu takto pojmenoval záměrně. #HolešoviceNOW jsou totiž kódem, který připisují stovky lidí na Instagramu ke svým fotografiím.

Projekt se zrodil v roce 2015 na našem festivalovém Instagramu a odtud se rozrostl do reality a dvou velkoformátových venkovních výstav,“ svěřil se Hodač. V souboru, který se vzletně označuje jako obrazová kronika Holešovic, je v současné době přes sedm tisíc výběrových fotografií.

Ochutnávka z vernisáže:

Fotogalerie
9 fotografií