Uvnitř školky zůstalo od přelomu let 2006 a 2007 všechno absolutně netknuté. Vychovatelky nedojedly oříšky v misce, v dóze zůstala nikdy nedopitá káva. Radnice Prahy 7 v rámci přípravných prací na rekonstrukci objektu prohledávala interiér, kde zůstaly společenské hry, plyšáci, stavebnice a všemožné další vybavení.

Mezi těmito věcmi našli pracovníci úřadu starou fotografii, na které je zvěčněná skupinka předškoláků odhadem ve věku čtyř až pěti let. „V polovině října začnou ve školce U Průhonu první přípravné práce na rekonstrukci objektu, chystají se sondy a podobné průzkumné zásahy, proto chceme v první polovině října na místě uspořádat den otevřených dveří, aby lidé ještě měli šanci místo vidět tak, jak vypadalo v minulosti,“ uvedl pro Blesk.cz tiskový mluvčí Prahy 7 Martin Vokuš.

Právě kvůli této události místní úřad fotografii malých dětí uveřejnil. Jelikož jde o unikátní místo, kde se zastavil čas, bylo by jedinečné vidět na stejném místě skupinku těchto dětí v pozdějším věku, aniž by se prostor byť jen minimálně změnil.

To jsou ony: děti z opuštěné školky, které Praha 7 hledá.
Autor: MČ Praha 7

„Už se nám první lidé ozývají. Díky tomu jsme zjistili, že malé děti z fotografie by v současnosti měly studovat na středních školách, je jim dnes zhruba 17 až 18 let,“ dodal k výzvě Martin Vokuš. Pokud se na fotografii poznáváte nebo na ní vidíte někoho známého, kontaktujte radnici prostřednictvím e-mailu.

Chystaný den otevřených dveří završí cyklus téměř 11 let, kdy do budovy nevstoupilo jediné dítě, vychovatel nebo rodič. Na místo se potom vrhnou dělníci, radnice už na jaře po vyhraném soudním sporu odhadovala, že školka by se mohla zprovoznit za dva roky.

Připomeňte si, jak to vypadá před areálem školky i v jejím vnitřku:

Fotogalerie
68 fotografií