Když jsem se rozhodoval, co přítelkyni koupit k narozeninám, objevil jsem zcela bílou, prázdnou knihu, do které si má člověk sám vytvořit obsah. Začali jsme do ní zaznamenávat své zážitky a lepit fotky,“ rozvyprávěl se Vítek. 

Jak vztah plynul, objevil se problém. Po nějaké době jim došlo, že spolu nemají žádné originální zkušenosti, o kterých do knihy psát, tedy kromě klasického kina, restaurace nebo procházky. Vymyslel si proto do zásoby 180 originálních výzev a úkolů, které by spolu mohli postupně plnit.

Pomoc dalším

Uvědomil jsem si, že se stejným problémem bojuje mnoho dalších párů… Dochází jim nápady, co spolu podnikat, a vztah upadá do stereotypu. Proto jsem všech 180 výzev spolu s grafičkou naskládal do knihy a tu poté vytiskl a začal s velkým úspěchem prodávat online pod názvem Our Love Challenges,“ pokračoval.

Vítek přiznává, že udržet si dlouhodobý vztah, ze kterého mají oba radost, může být fuška. „Důležité je podle mě udržovat vztah čerstvý… Přistupovat k němu, jako bychom byli teprve na samém začátku. V této fázi je člověk nejkreativnější, vymýšlí nápady, co spolu podniknout, pečuje o sebe, aby se své drahé polovičce líbil a tak dále,“ vysvětloval svůj pohled na štěstí ve vztahu.

Vítek přišel na to, jak mít dokonalý vztah.
Autor: Vít Libovický

Co je však ještě důležitější, je podle něj hledat chyby ve své hlavě a ne u partnera nebo partnerky. Svět kolem nás je totiž pouze odrazem naší vlastní mysli a lidé sice často vidí, co je špatně s okolním světem, ale nikdy se nepodívají dovnitř.

Poznání té pravé

A jak narazit na dokonalou polovičku? „S přítelkyní jsme se poznali na oslavě společné kamarádky. Slavila narozeniny v Popocafepetlu a tam jsme se dali do řeči a rovnou si dohodli rande na Vyšehradě,“ vzpomínal. 

Žádný vážný vztah do té doby neměl, jen krátké dvouměsíční známosti. „Spíš jsem si těmi předchozími ‚vztahy‘ uvědomil, že jsem při vybírání partnerek měl pochybná kritéria a více jsem se zaměřil na to, abychom si spolu rozuměli, smáli se a povahově si sedli. To pak není problém spolu podniknout naprosto cokoliv a vždy si to užít,“ dokončil.

Fotogalerie
11 fotografií