K požáru vybydlené ubytovny v Černokostelecké ulici vyjížděli hasiči krátce po půlnoci. „Hořelo ve druhém nadzemním podlaží devastované ubytovny určené k demolici. Hasiči z objektu evakuovali třicet osob a na likvidaci požáru nasadili čtyři vodní proudy s využitím výškové techniky. Použili i zařízení COBRA pro hašení mezistropí a střechy objektu,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka s tím, že příčinou požáru byla nedbalost a s ohledem na to, že se budova stejně měla bourat, nevznikla žádná škoda.

Jen o něco později pak byli hasiči voláni k požáru bytu v Mečíkové ulici v Praze 4, kde z bytu ve 12. patře šlehaly plameny  a stoupal z něj hustý kouř. „Hořet začalo krátce před jednou hodinou ranní, po příjezdu první jednotky byl byt plameny zachvácen v plném rozsahu,“ popsal Kavka.

„Hasiči použili jeden vodní proud vnitřkem budovy a zasahovali v dýchací technice. Požár se podařilo dostat pod kontrolu za několik minut, plameny ale byt zcela zničily,“ dodal. Uvnitř našli hasiči jednoho člověka, kterého předali záchranářům. Podle jejich mluvčí Jany Poštové záchranáři pečovali o muže ve věku kolem 70 let. „Muže jsme resuscitovali a převezli do nemocnice na Vinohradech,“ řekla. Z domu museli evakuovat celkem 46 lidí, škoda šplhá do milionů.

Fotogalerie
62 fotografií