Bod na zastupitelstvo předložil předseda klubu zastupitelů opozičního ANO Patrik Nacher. Město se už pokoušelo problematiku řešit vloni, postup však přerušily volby.  „Máme před další sezonu, tak ať to nedopadne jako loni," řekl Nacher.

Bývalá radní Hana Marvanová původně připravovala návrh vyhlášky, která by hluk omezovala, poté však na základě jednání loni ustavené pracovní skupiny zvolila cestu samoregulace. Dodala, že z činnosti minulé skupiny jsou i výstupy. „Podklady k vyhodnocení jsou, jsou i závěrečná doporučení jak postupovat, aby Praha byla připravena na další sezonu," řekla. Radní ve čtvrtek také dostali za úkol s těmito podklady zastupitele seznámit.

Problémem je podle Marvanové i fakt, že v roce 2015 vypadly ze zákona hlukové limity, takže je nekontrolují hygienické stanice. Podle radního pro infrastrukturu Michala Hrozy (TOP 09) by město mělo usilovat o to, aby se to změnilo. „Jsme přesvědčeni, že tahle věc má jedině legislativní řešení, a to novelou zákona," řekl. Marvanová dodala, že o to už dříve spolu s Hrozou, který je zároveň místostarostou Prahy 4, požádala ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09).