Provozovatel podle veterinářů prodával potraviny ve zcela nevyhovujících podmínkách. Provoz obchodu nevyhovoval z hlediska stavebně-technického stavu, čistoty a údržby. Mluvčí doplnil, že v něm nebyla zajištěna dostatečná ochrana výrobků živočišného původu před kontaminací a nebyly zde zavedeny funkční systémy správné hygienické praxe či osobní hygieny.

Do doby odstranění všech zjištěných nedostatků provozovatel nesmí zpracovávat a prodávat maso a masné výrobky, s výjimkou originálně balených potravin. Problematické potraviny veterinární inspektoři znehodnotili barvou a nařídili jejich odstranění na náklady provozovatele.

Od počátku letošního roku SVS provedla v Sapě 28 kontrol, u 19 z nich spolupracovala s policisty nebo celníky. Živočišné produkty kontrolovala ve 23 případech, přičemž v šesti případech odhalila porušení předpisů. Veterináři na základě uvedených kontrol nařídili zlikvidovat téměř dvě tuny nevyhovujících potravin a pokuty dosáhly 700.000 Kč, některá správní řízení zatím ale neskončila, dodal mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Pražští celníci zabavili v Sapě 250 kg masa. Aktu.cz

Fotogalerie
4 fotografie