První fáze generálky »Barranďáku« potrvá 110 dní.  Dopravu na něm stáhnou do třech pruhů v každém směru. Ze směru do centra se zavře nájezd ze Strakonické. Komplikace lze čekat nejen v okolí mostu ale i v Praze 4, 5 a 12 a na tradičně zatížených místech: Jižní spojce, dálnici D1 v ulici 5. května, částech magistrály a tunelu Blanka. Skutečná zkouška nervů šoféry čeká na obou březích Vltavy v ulicích Strakonická a Modřanská. 

Co se bude zavírat?

*Sobotou začnou přípravy dopravního značení a postupné omezování provozu.

*V neděli se zcela zavře nájezdová rampa na most ve směru do centra ze Strakonické ulice. Souběžně s tím se otevře vratná rampa u Lihovaru. Na té se řidiči budou otáčet, aby na most najeli v opačném směru.

*Pondělí bude prvním všedním dnem, kdy se doprava na vyznačené objízdné trasy vrhne v plné síle.

*Ve středu 18. května bude provoz po Strakonické ve směru do centra pod mostem na deset dnů sveden do levého jízdního pruhu kvůli bourání Strakonické rampy.

Kudy projedete?

*Hlavní objízdná trasa vede ve dvou směrech (Na Braník a Modřany) po Pražském okruhu (D0). Řidiči na ní najedou u Zbraslavi.

*Do Braníku vede po D0 přes Barrandovský kopec se sjezdem do ulice K Barrandovu, nájezdem na most shora a dále jako obvykle. 

*Do Modřan a na Spořilov vede v opačném směru. Řeku po D0 překonají řidiči v Lahovicích a dále budou pokračovat směrem k D1.

*Sjet z D0 mohou ve směru do Modřan přes mimoúrovňovou křižovatku před Písnicí. Dál budou pokračovat Libušskou ulicí.

*Delší cesta do centra Prahy vede z D0 přes D1 a dále po magistrále.

*Na druhý břeh řeky se ve směru do Braníka mohou řidiči dostat i u Zbraslavi přes most Závodu míru. Pokračovat budou po Komořanské.

*K překonání řeky mohou využít i Jiráskův a Palackého most v centru.

*Nájezd na Barrandovský most ze Strakonické ve směru z centra zůstane zachován. Řidiči jedoucí v opačném směru od Chuchle se k nájezdu budou otáčet na vratné rampě u Lihovaru.

Víže že...

přes Barrandovský most denně projede kolem 150 tisíc vozidel?

Video
Video se připravuje ...

Modelace dopravy. TSK Praha

Fotogalerie
53 fotografií