Nejvyšší částku magistrát přidělí na zdravotní péči, a to 21,92 milionu korun. Město podpoří projekty na zpřístupnění zdravotní péče pro rizikové skupiny obyvatel. Peníze půjdou mimo jiné na komunitní rehabilitační péči pro lidi s těžkým zdravotním postižením, psychiatrickou péči nebo zdravotní péči pro bezdomovce a HIV pozitivní.

Paliativní péče

Podpory 19,5 milionu se dočkají projekty v paliativní péči, kdy peníze půjdou na provoz hospiců, mobilní paliativní péči nebo vzdělávání lidí pracujících v této oblasti. Magistrát finančně podpoří provázání zdravotní a sociální péče, tedy dobrovolnictví nebo bezpečné propuštění z lůžkového zařízení domů. Ve vzdělání to jsou projekty na rekondiční a edukační pobyty, informovanost lidí s postižením a chronicky nemocných nebo podpoří lidi s duševním onemocněním při osamostatnění.

Pro letošní rok přijal magistrát několik stovek žádostí s celkovým požadavkem na více než 102,87 milionu korun. K formálnímu hodnocení postoupilo celkem 230 žádostí, z nichž komise vybrala 188 projektů.

Magistrát loni evidoval 182 podaných projektů za zhruba 125,2 milionu korun. Z nich pak komise vybrala 162 projektů. V roce 2020 byl požadavek žadatelů za asi 89 milionů. V letech 2017 až 2019 bylo každoročně rozdělováno na zdravotnických dotacích 45 milionů ročně. Loni byla částka o šest milionů navýšena.

Fotogalerie
4 fotografie