Povrch cesty je poničen a technicky za hranou své životnosti. Na některých místech je již obtížně sjízdná a nevyhovuje ani z estetického hlediska. „Dílčí opravy vzhledem k technickému stavu již nejsou reálné, a proto bude přikročeno k celkové obnově povrchu,“ píše se v dokumentu.

Vybraná firma odstraní současný asfaltový povrch, který nahradí novým, propustnějším povrchem z žulové dlažby z tzv. odseků. Zároveň bude kompletně obnoveno potrubí, které napájí užitkovou vodou závlahový systém v okolí Planetária a Rozária.

Kdy přesně rekonstrukce začne, není v současné chvíli jasné. Bude záležet, stejně jako v případě ceny, na výsledku tendru. Ten magistrát vypíše v září a samotné práce by po uzavření smlouvy s vítězem neměly přesáhnout 35 dnů.

Město v minulosti opravilo například prostor před Šlechtovou restaurací. Obnoveny byly záhony a trávník, vybudován automatický závlahový systém a odvodnění. Přibyly lavičky, koše a osvětlení. Letos v červnu skončila oprava hlavního sálu restaurace, původní termín ukončení oprav byl duben 2019.

Fotogalerie
11 fotografií