Psychicky zdeptaný muž se v pondělí rozhodl skoncovat se životem. Přelezl zábradlí na mostě Legií a hrozil, že skočí dolů do Vltavy pod sebou. Kolemjdoucí žena oblečená celá v bílém jako anděl strážný muže pohotově chytla za ruku a snažila se ho uklidnit. Na místo taky dorazili po oznámení policisté. „K muži museli přistupovat s maximální opatrností, protože byl velmi nervózní, odevzdaný, a byla tak důvodná obava, že opravdu skočí,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Muži zákona se sebevrahem opatrně rozmlouvali a snažili se zjistit, proč chce se životem skoncovat. „V momentě, kdy na chvíli přestal vnímat své okolí, se k němu jeden ze zakročujících policistů přiblížil a strhl jej zpátky přes mostní římsu do bezpečného prostoru,“ popsal Hrdina záchranu.

Na místo hned vzápětí dorazili záchranáři, kteří zoufalého muže převezli do psychiatrické léčebny v Bohnicích.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

Video
Video se připravuje ...

Muž chtěl skočit z mostu Legií, kolemjdoucí žena ho držela za ruku a policisté ho pak stáhli zpět. (19. července 2021) Policie České republiky

Fotogalerie
6 fotografií