Informaci o vzniku požáru dostali hasiči ve 20:33 a ihned do Záběhlic vyrazily dvě profesionální a jedna dobrovolná jednotka. Podle mluvčí pražských hasičů Kateřiny Suchanské byli první hasiči na místě za 5 minut. „Zjistili, že se jedná o požár serverovny v jedné místnosti výrobně administrativního objektu. Na likvidaci požáru byl nasazen jeden vodní proud C v dýchací technice. Objekt byl odpojen od elektrické energie a plynu pracovníky pohotovostních služeb,“ komentovala zásah mluvčí.

Jakmile hasiči uhasili v místnosti požár, nasadili přetlakovou ventilaci a termokameru na vyhledávání skrytých ohnisek. Zkontrolovali stav střechy. Velký požár si naštěstí nevyžádal žádné oběti, z objektu utekly před příjezdem jednotek hasičů čtyři osoby, včetně jednoho dítěte. Podle Suchanské přijela preventivně pražská záchranka a dopravu v místě řídila policie.

Video
Video se připravuje ...

Pražští hasiči v sobotu 27. února zasahovali v ulici Žirovnická v Záběhlicích u požáru serverovny. HZS Praha

„V plném rozsahu byla zasažena jedna místnost, ale podhledy se požár a především zplodiny hoření rozšířily i do dalších místností. Po hodině od vyhlášení poplachu, ve 21:33 hodin, byla ohlášena lokalizace. Následovalo dohašování a rozebírací práce. Škoda byla předběžně odhadnuta na 5 milionů korun, druhý den v ranních hodinách proběhne došetření příčiny požáru,“ dodala mluvčí.

V neděli dopoledne potvrdila, že vzniklá škoda byla vyčíslena na 5 milionů korun a příčinou vznikou požárů byla technická závada na elektroinstalaci.

Fotogalerie
15 fotografií