Policisté převrátili služební vůz u výjezdu tunelu směrem do Troje. Automobil okamžitě vzplál a nebýt zákroku spolupracovnice, odnesli by si muži zákona kromě zlomenin nejspíš i vážné popáleniny. Policistka po havárii neváhala ani minutu a svým kolegům bleskurychle pomohla z hořícího auta ven!

„Dva muži a jedna žena ve věku kolem 30 let utrpěli středně těžká zranění, úrazy hlavy, hrudníku a zlomeninu zápěstí,“ řekla Blesku mluvčí záchranky Jana Poštová. „V době příjezdu byl vůz celý v plamenech. Hasiči zasahovali v dýchací technice. Tunel byl samozřejmě zcela uzavřen,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka. Policisté jeli podle informací Blesku řešit případ přímo v tunelu, měli se tu pohybovat zatoulaní psi.

Změna směru ve vysoké rychlosti

Auto obrátí na střechu prudká změna směru ve vysoké rychlosti i na suchém asfaltu. Rychlost musí určitě přesahovat padesátku. Čím je změna směru jízdy razantnější, tím nižší rychlost vozidla k převrácení na střechu stačí,“ vysvětlil dopravní expert Roman Budský. Podle něj by za všech okolností měli řidiči v tunelech jezdit opatrně. Následky nehod tam totiž bývají závažnější.

Video
Video se připravuje ...

Nehoda policejního auta v Bubenečském tunelu (20. prosince 2020). Blesk.cz - Václav Burian

Fotogalerie
44 fotografií