Po zásahu bleskem se poškodilo trakční vedení na železnici v úseku mezi Radotínem a Smíchovem. Osobní vlaky tudy přibližně od páté hodiny odpolední nejezdí. Provoz byl obnoven zhruba v půl osmé večer. Řešit napáchané škody vyrazili také pražští hasiči.

„Prahu zasáhla silná bouřka a vydatný déšť,“ sdělil mluvčí Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy Martin Kavka. „Zasahujeme u pěti desítek případů. Jednalo se o zatopené sklepy a laguny na komunikacích. V několika případech spadl strom na vozovku, v jednom případě hasiči odstranili spadlou střechu z komunikace.“ Zatopené byly lokality v ulicích Mostecká, Nad Kajetánkou či Vokovická nebo u Trojského mostu.

Silný déšť krátce před 17:30 přerušil provoz tramvají mezi Malovankou a Pohořelcem. Zhruba dvacetiminutový výpadek způsobený nesjízdností Bělohorské a Myslbekovy ulice se dotkl linek 22 a 25. Kolem 17:45 se tramvaje opět rozjely. Na měřicích stanicích na severním a západním okraji Prahy spadlo za hodinu v bouřce 50 až 60 milimetrů srážek, uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Video
Video se připravuje ...

14. srpen 2020: Do Prahy zavítala bouřka, která vyplavila několik sklepů a zatopila ulice. Jiné ulici skončily značne poničené. Takhle to vypadalo v Troji. Aktu.cz

Fotogalerie
28 fotografií