Na kilometry daleko byl vidět požár, který vypukl v sobotu dopoledne v hale v pražských Kyjích. Na místo vyrazilo několik jednotek hasičů. „Uvnitř haly 20 x 30 m se nachází odpad,“ uvedla mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská s tím, že hala byla zasažena v plném rozsahu. Kvůli velkému počtu jednotek hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu, který později zvýšili na třetí.

„Požár stále ještě nemáme pod kontrolou, zásah nám komplikuje nízký tlak v hydrantové síti a vysoké teploty pro zasahující hasiče,“ dodala Suchánská kolem tři čtvrtě na jednu. V hale naštěstí nikdo nebyl.

Na místo dorazila i chemická služba z Petřin. „Měří koncentrace zplodin hoření v ovzduší. Naměřené hodnoty jsou negativní, přesto po dobu zásahu v okolí místa doporučujeme nevětrat,“ uvedla mluvčí. Jeden hasič se při náročném zásahu lehce zranil, na místo pro něj proto přijeli záchranáři.

Hasiči požár lokalizovali zhruba čtyři a půl hodiny po začátku hašení a pak pokračovali v dohašování ohnisek. S ohněm bojovali zhruba deset hodin, poslední skrytá ohniska uhasili kolem desáté večer.

V neděli ráno pak na místo přijel vyšetřovatel, škoda je podle něj čtyři miliony, částka se ale ještě může zvýšit. Podle záznamů bylo ohnisko požáru ve svezeném komunálním odpadu, sdělila v pátek Suchánská. „Příčinou požáru je s největší pravděpodobností neprokázané zavinění cizí osoby,“ dodala.

Fotogalerie
27 fotografií