Případ jako vystřižený z Kobry 11 se ve čtvrtek odpoledne odehrál na pražské Jižní spojce! Řidiče pořádně překvapil Mercedes-Benz, který se zběsile řítil v protisměru. V patách mu ale nebyl proslulý Semir Gherkhan, nýbrž pražští policisté. Nebezpečného řidiče zastavily až jejich výstřely. Stačil ohrozit celou řadu řidičů a nabourat hned několik vozidel. Naštěstí však zatím nejsou hlášena žádná zranění,“ uvedli k případu policisté. 

Co přesně se stalo? „Řidič nejenže nerespektoval opakované výzvy policistů k zastavení, ale svou bezohlednou jízdou ohrožoval celou řadu nicnetušících řidičů, kdy několik z nich dokonce naboural,“ vysvětlila mluvčí Policie ČR Andrea Zoulová. Proto nebylo zbytí. Na řadu musely přijít donucovací prostředky, v tomto případě použití služebních pistolí. Až teprve jejich výstřely zběsilého řidiče zastavily.

Video
Video se připravuje ...

Policisté museli na Jižní spojce zpacifikovat nebezpečného řidiče výstřely ze svých služebních zbraní. Aktu.cz

„Jedno z poškozených vozidel převáželo pacienta, u kterého pravděpodobně v důsledku dopravní nehody došlo ke zdravotní komplikaci,“ popisuje událost mluvčí. Dotyčného proto záchranka odvezla do nemocnice. Při honičce se na hlavě zranil i dopadený řidič.

Ten je rázem v pořádném maléru! Nejenže na jeho osobu bylo vedeno pátrání, ale ještě měl 2x vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Policisté jej navíc podezřívají z užití omamných látek nebo alkoholu. Muž totiž odmítl orientační dechovou zkoušku.

Video
Video se připravuje ...

Policisté stříleli na ujíždějícího řidiče na Jižní spojce. Policie České republiky

Fotogalerie
22 fotografií