Do jedné z místních hospůdek ve Zdibech pravidelně zajížděl postarší pán pro nějaké to „alkoholové“ opojení. Z místa pak odjížděl před zavírací dobou, nezřídka i po ní. Nějakou dobu mu tato nezodpovědnost procházela, než svým chováním vzbudil pozornost všímavého reportéra zpravodajského serveru Aktu.cz.

„Když už se pitky opakovaly po několikáté, kontaktoval reportér hlídku dopravních policistů, kterým informace předal,“ uvádí server. Aby policisté nevzbudili pozornost, na místo dorazila hlídka v autě s civilním provedením, která situaci pozorovala. Muž nasedl do svého vozidla a z místa odjel následován policisty. Těm, když se jej snažili zastavit světelnou signalizací, zastavit odmítl a „pohodlně“ dojel až domů s policisty v zádech.
Video
Video se připravuje ...

Policisté si museli došlápnout na staršího muže, který opakovaně po návštěvě v hospodě usedal v podnapilém stavu za volant. Aktu.cz

I tam však postarší muž odmítal spolupracovat a policisté jej museli několikrát nabádat, aby svůj vůz opustil a spolupracoval. „Nejdříve chtěl dýchnout do analyzátoru, pak si to rozmyslel. Poté byl hlídkou vyzván k odběru krve. S tím nejdříve také souhlasil, poté ale odmítl,“ uvádí server.

Muž se nakonec dechové zkoušce podrobil na policejní služebně a nadýchal těsně pod jedno promile alkoholu, za což mu hrozí nejen pokuta do 20 tisíc korun a zákaz řízení na jeden rok, ale zároveň si přitížil ještě neuposlechnutím výzvy policistů. K celému případu se tak jistě sluší dodat: Kdyby jej reportér nenahlásil a policisté muže nezadrželi, sedával by v tamní hospůdce ještě dnes, a kdo ví, jaký malér by potom za volantem mohl způsobit.
Fotogalerie
5 fotografií