Praha 7 dlouhodobě prosazuje zájem revitalizovat nábřeží v Holešovicích. To by se mělo stát novou moderní náplavkou, která výrazně změní svůj vzhled. Dle informací místního úřadu se tu počítá s parkovými úpravami, objeví se zde kamenná náplavka jako v centru metropole. Nacházet se zde budou i úseky se širokými schody, které zpřístupní Vltavu například kanoistům.

Mezi další prvky bude patřit hřiště, asfaltové plochy pro bruslaře či povrch pro pohodlný provoz cyklistů a kočárků. U břehu bude možné i kotvit. „Už teď je po nábřeží možné na kole projet, ale chceme, aby to bylo ještě příjemnější. Lokalitu oživuje i komunitní zahrada Prazelenina, která by zde měla fungovat i na další sezónu. Projekt na opravu nábřeží už je hotový, čeká se na to, až se Praha dohodne s Českými přístavy na pozemkové směně,“ uvedl k současnému stavu věci starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha 7 Sobě).

Smlouva ještě neplatí

Dle poskytnutých vyjádření zainteresovaných stran není bohužel v současnosti možné stanovit, kdy přesně celý záměr dostane zelenou. „České přístavy směnu pozemku za nábřežní zeď s Povodím Vltavy odsouhlasily včetně znění smlouvy a nemalého doplatku z naší strany také za věcné břemeno. Smlouvu nechává nyní Povodí Vltavy schvalovat na svém nadřízeném ministerstvu zemědělství,“ uvedl k věci předseda představenstva Českých přístavů Miloslav Černý.

Ministerstvo zemědělství k dnešnímu dni smlouvu z Povodí Vltavy v této věci neobdrželo. Dle našich informací je v současné době návrh smlouvy připraven k odeslání na ministerstvo zemědělství se žádostí o jeho souhlas,“ dodal tento týden ve středu k věci tiskový mluvčí ministerstva Vojtěch Bílý. S ohledem na tyto informace by jakýkoliv časový odhad pro zahájení realizace revitalizace nábřeží byl pouhou spekulací. Je nutné počkat, až se vyřídí nezbytné administrativní kroky. Moderní náplavka jako v centru metropole tak zatím pro Prahu 7 zůstává pouze na papíře.

Fotogalerie
13 fotografií