Vybydlené a opuštěné budovy patří mezi časté „oběti“ požárů. Nebýt zásahu profesionálních a dobrovolných hasičských jednotek, jistě by popelem lehl i TESKO objekt v Karlovarské ulici, který v už tak bezútěšném stavu užívali jen bezdomovci. I proto panovaly zpočátku obavy z toho, zda některý z nich náhodou ve stavbě nepřebýval v průběhu požáru.

Pražští hasiči měli před středeční půlnocí plné ruce práce s hašením požáru vybydleného TESKO objektu v Karlovarské ulici.
Autor: HZS Praha
„Případ se stal 7. listopadu 2018 v 22:20 hodin. Po příjezdu na místo první jednotky bylo zřejmé, že objekt je plamenným hořením zasažen v plném rozsahu z jedné třetiny,“ uvádí mluvčí Hasičského záchranného sboru Martin Kavka. „S ohledem na počet zasahujících jednotek byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Před příjezdem jednotek objekt opustilo pět osob, dvě osoby si převzala do péče Zdravotnická záchranná služba.“ Pod kontrolu hasiči dostali požár ve 23:32.

V Běchovicích hořela ubytovna plná lidí

Rozdílný byl zásah v Běchovicích v Podnikatelské ulici. Tam oheň v jednu hodinu ranní zachvátil standardně užívanou ubytovnu, která v daný moment byla plná lidí. „Požár byl rychle lokalizován, hasiči zasahovali v dýchací technice a pomocí tlakové vody. Během zásahu bylo z objektu evakuováno 105 dospělých osob a 8 dětí,“ vysvětlil mluvčí.

Příčinu požáru bude ve čtvrtek odhalovat hasičský vyšetřovatel ve spolupráci s Policií ČR. Ohniskem požáru se stalo vybavení jednoho z pokojů ubytovny. „Škoda byla předběžně odhadnuta na 50.000 korun,“ konstatuje Kavka.
Fotogalerie
22 fotografií