Taxikářům se nepodařilo domluvit s provozovateli parkoviště na Letné, který podle jejich vyjádření požadoval za parkování příliš vysokou částku. Parkováním v pravém jízdním pruhu na ulici Milady Horákové by zase blokovali dopravu. „Rozhodli jsme se proto pro jinou formu protestu, která nebude komplikovat dopravní situaci v Praze,“ uvedl předseda SČT Petr Polišenský.

Protestující taxikáři se tak sejdou v 9:00 na náměstí Jana Palacha. Odtud budou pochodovat přes Mánesův most před sídlo vlády ve Strakově akademii. Náměstí podle vyjádření SČT nebudou blokovat svými vozy a řidiče sdružení vyzvalo, aby dorazili veřejnou dopravou.

Ministerstvo dopravy začalo v uplynulých měsících připravovat novelu zákona o silniční dopravě. Podle taxikářů je ale návrh špatný. Zároveň chtějí, aby vláda a příslušné úřady zakročily proti Uberu a Taxify, jejichž fungování považují za nelegální. Aplikace podle nich mají být vypnuty. Dalším požadavkem jsou změny v systému regulovaných cen ve městech. Nejvyšší možná sazba za kilometr je například v Praze.