Vedení pražského dopravního podniku schválilo smlouvu s konsorciem operátorů na zavedení signálu letos v dubnu. „Už první kontrolní termíny ukazují, že se daří držet všechny harmonogramy. Instalace technologie je sice časově náročná, přesto už koncem října bude signálem pokryt celý úsek metra z Muzea až na Roztyly,“ řekla primátorka Adriana Krnáčová (ANO).

K internetu se nyní mohou cestující také zdarma připojit ve vestibulech šesti stanic metra prostřednictvím wi-fi. Signál je na Florenci na lince C i B, na Náměstí Republiky, Smíchovském nádraží, Hlavním nádraží a stanici Pražského povstání. V září se wi-fi připojení rozšířilo do stanice Muzeum.

Mobilním signálem je nyní pokryto všech 61 stanic metra, z nichž některé, například stanice Depo Hostivař, využívají i signálu venkovních vysílačů. V nových stanicích metra A mezi Bořislavkou a Motolem zavedli operátoři pokrytí signálem GSM, 3G a rychlým internetem LTE, a to včetně tunelů. V ostatních stanicích je zajištěno pokrytí jen prostřednictvím technologie GSM vhodné pro telefonování.