Od 1. ledna do 30. června obdržela Praha část výnosu z provozu hracích automatů, a to 207,7 milionu, z nichž polovinu rozdělí mezi radnice. Kromě této částky Praha získala ještě část výnosu daně z ostatních hazardních her ve výši zhruba 164 milionů korun. Přidělení ovšem musí schválit nejprve pražští zastupitelé.

Dostane se na každého

Kolik která radnice dostane, záleží na počtu obyvatel. Nejvyšší částku dostane nejlidnatější městská část, kterou je Praha 4, a to asi 10,4 milionu korun. Druhou nejvyšší částku dostane Praha 10, která obdrží asi 8,9 milionu korun. Třetí nejvyšší částku dostane Praha 8. Peníze mohou radnice využít pouze na sport, školství a podporu neziskových organizací.

V letech 2016 a 2017 ministerstvo na základě novely vyhlášky o hazardu zrušilo v Praze 169 heren. Legislativní výbor zastupitelstva nedávno vyzval ministerstvo financí, aby správní řízení řešilo rychleji. I když novelou byly zrušeny všechny herny, v metropoli stále mohou fungovat desítky kasin. Musí mít například recepci, kde se příchozí registrují, a nabízet kromě automatů živé hry. Podle vyhlášky jich je zhruba stovka.