Dvě nuly ve Vltavě uprostřed Prahy vyvolaly v překvapených obyvatelích a návštěvnících centra samé otazníky - zpočátku vůbec nebylo jasné, kdo za akcí stojí a čeho se má týkat. Účast na vzniku tohoto sousoší pro Blesk.cz odmítli zástupci festivalu soch Sculpture Line, který v Praze probíhá, podle iDNES.cz za touto akcí nestojí ani sochař David Černý, který v minulosti na podobném místě instalaci realizoval.

Tehdy na Hrad mířil obří vztyčený prostředníček, a jelikož se nová instalace nachází ve stejné lokalitě, spojitost s číslicemi a Hradem se také nabízela. Mezi nulami se nachází jakási oddělující příčka, která by také mohla značit emotikon, jenž se běžně zapisuje v podobě „O.o“ a znamená údiv. Obdobně se zapisuje také běžecká časomíra, kdy desetiny vteřin občas bývají vyobrazovány menším fontem. Chce snad autor říct, že někomu právě doběhl čas?

Všechno ale nakonec bylo úplně jinak - za jednodenní atrakcí v centru Prahy stál pivovar Heineken, jenž pomocí nul posetých levandulí a černým rybízem propagoval nový nápoj Zlatopramen Radler herbal 0,0 % a kampaň ‘Hrdé nuly’.

Video
Video se připravuje ...

Obří instalace dvou nul překvapila Prahu! komerční prezentace

Fotogalerie
5 fotografií