Koncert Ozzyho Osbournea si v pražských Letňanech nenechalo ujít kolem 35 tisíc fanoušků. Osbourne se svou kapelou zahrál nejslavnější skladby jak ze své sólové éry, tak i několik písní od legendárních Black Sabbath, se kterými vystupoval jako zpěvák.

Začátek koncertu provázely dlouhé fronty u vstupu do areálu, kde museli návštěvníci procházet bezpečnostní kontrolou a dostávat pásky pro vstup do některých sektorů, například na tribuny. Na travnaté ploše se také podepsal nedávný déšť, místy se měnila v hluboké bláto.

Zásadní potíže podle příspěvků účastníků koncertu na sociální síti způsobilo nedodržení harmonogramu. Předkapely měly začít hrát zhruba o hodinu dříve, takže jejich vystoupení někteří návštěvníci strávili ještě ve frontách. Kromě Ozzyho v Letňanech hrála skupina Hollywood Vampires, kde zpívá Alice Cooper a na kytaru hraje herec Johnny Depp, španělská kapela Lords of Black a zpěvák kapely Korn Jonathan Davis se svým sólovým projektem.

Pražský magistrát kvůli koncertu uzavřel až do půlnoci některé ulice v Praze 18 a 19, na místě hlídkovala policie. Dopravní podnik posílil metro na trase C a po skončení koncertu zvýšil počet souprav i na ostatních linkách.

„Celá akce proběhla bez jakýchkoliv problémů s přepravou. Během návozu za odpolední špičky během pracovního dne nebylo potřeba nijak dopravu posilovat. Koncert skončil přesně dle údajů pořadatele krátce před půl jedenáctou a posílený provoz metra odvezl tři desítky tisíc cestujících během 75 minut. Již příští středu nás čeká stejný dopravní scénář při koncertu Iron Maiden,“ uvedla k akci mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Fotogalerie
15 fotografií