Největší tuzemský akvapark - Aquapark Čestlice se nachází těsně za hranicemi Prahy. V sobotu slaví deset let od otevření. „Návštěvníci budou moci již brzy využít samoobslužné digitální kiosky ve vestibulu, které jim nabídnou možnost snadného nákupu vstupenek i rychlejšího odbavení při vstupu,” řekla ČTK finanční ředitelka Aquapalace Praha Renata Hurtová. Doplnila, že pro letošní léto má areál výzdobu s liánami a exotickými zvířaty a na návštěvníky čekají animátoři v kostýmech pralesních mužů a žen, opic či tygrů.

Akvapark v dubnu představil nový ceník, který nenabízí hodinový vstup. Dospělý zaplatí za tři hodiny 519 korun, za celodenní vstup 759 korun a za odpolední koupání od 17:00 619 korun.

Na Šutce se změny neplánují

Další pražský akvapark Šutka v Praze 8, který provozuje městská společnost Trade Centre Praha (TCP), letos žádné větší investice nechystá. Stejné zůstává i vstupné a podle mluvčí TCP Moniky Švarcové se jeho zvýšení neplánuje. Magistrát, který areál za 748 milionů korun vybudoval, výhledově zvažuje dostavbu a rozšíření, zatím však není jasné, kdy a zda se tak skutečně stane.

Nové bazény i rozšíření stávajících

Větší investici připravuje areál koupaliště Petynka, které provozuje společnost Prahy 6 SNEO. Za 200 milionů by tam mohl vyrůst nový 25metrový bazén a také například saunový svět se sály ke cvičení či dětský svět se skluzavkami. Pokud půjde příprava projektu podle plánu, mohlo by být hotovo do tří let.

Vedle toho se v Praze připravují nové menší bazény či koupaliště. Roky zchátralé koupaliště Lhotka v Praze 4 se právě rekonstruuje. Praha 4 tam otevře nový areál s biotopovým koupalištěm, zatím však není jasné, jestli se práce stihnou dokončit ještě pro letošní sezonu. V metropoli se také staví dva nové plavecké bazény, a to v novém sportovním areálu v Řepích a v Radotíně. V prvním případě by se lidem mohl otevřít letos v listopadu, v druhém v lednu příštího roku.
Fotogalerie
8 fotografií