Po práci Scrabble

Ten, kdo si v pondělí po práci chce večer ještě procvičit mozkové závity, má jedinečnou možnost. V Městské knihovně v Korunní 2160/68 se od 17 do 19 hodin koná večer věnovaný hře Scrabble. Členové České asociace Scrabble nadšence do Scrabblu zasvětí do tajů a strategie této deskové hry, vysvětlí pravidla a pomocí společné hry zvýší šance každého na získání co nejvyššího počtu bodů.  

Kdy? pondělí 9. dubna od 17 do 19 hodin

Kde? Korunní 2160/68

Za kolik? zdarma

Seznamovací večer

Blíží se 1. máj, lásky čas. Ta, která nechce »uschnout« a hledá někoho, kdo by ji políbil pod rozkvetlým stromem, může svého vyvoleného potkat na takzvanném Seznamovacím večeru. Totéž samozřejmě platí pro muže, kteří hledají svou lásku. Seznamovací večer proběhne v úterý 10. dubna v Praze 1. Večer bude patřit ženám a mužům ve věku od 49 do 68 let.

Kdy? úterý 10. dubna od 17 hodin

Kde? Novotného lávka 3

Za kolik? ženy 590 Kč, muži 290 Kč

...
Autor: Profimedia

Unikátní konference

Středa patří historii. V Knihovně Václava Havla proběhne unikátní konference s názvem Vzpomínky na rok 1918: Bod zvratu pro Evropu. „Historici, novináři, učitelé a další řečníci ze sedmi evropských zemí budou porovnávat své pohledy a diskutovat nad současným významem roku 1918 a jeho proměnami v čase,“ uvádí organizátoři.

Kdy? středa 11. dubna od 16.30 do 20.30

Kde? Knihovna Václava Havla, Ostrovní 129/13

Za kolik? zdarma

V Knihovně Václava Havla se vzpomínalo na odkaz Josefa Škvoreckého. Četla se veřejně jeho díla.
Autor: David Zima

Vláčky

Není dítěte ani dospělého, kdo by nemiloval vláčky. Už od středy bude probíhat výstava modulového kolejiště v Národním zemědělském muzeu. Návštěvníkům výstavy se představí zejména modely vozidel bývalých Československých státních drah z období od vzniku Československa až do roku 1992, typické československé vlakové soupravy od lokálky přes rychlík až po těžký nákladní vlak. Ale pozor! Vlakové soupravy budou na výstavě průběžně obměňovány podle železničně modelářských epoch. Více zde.

Kdy? od středy 10. do 15. dubna, každý den kromě pondělí od 9 do 17 hodin

Kde?Národní zemědělské muzeum Praha, Kostelní 1300/44

Za kolik? 110 Kč

Výstava Modulové kolejiště
Autor: nzm.cz

Silné »káry« na Václaváku

Ani motoristické hvězdy jako Stig Blomquist, John Haugland, Biché nebo Blahna si nenechají ujít Rallye Praha Revival 2018. Slavnostní start víkendového mezinárodního setkání legend motoristického sportu začne na Václavském náměstí v pátek večer. Další informaci o akci najdete zde.

Kdy? Víkendový závod ve dnech 13. až 15. dubna povede z Prahy do Hradce Králové.

Kde? start na Václavském náměstí v 18:15

Za kolik? zdarma

Rallye Praha Revival 2018
Autor: Prague.eu