Policisté s potápěči dnes kolem půl druhé odpoledne našli ve Vltavě puškový granát z druhé světové války. „Policejní pyrotechnik vyhodnotil puškový granát jako neaktivní, nicméně i tak může být nebezpečný. Z toho důvodu granát zajistil a odvezl k následné bezpečné likvidaci,“ sdělili. 

Policisté s potápěči vylovili z Vltavy puškový granát.
Autor: Aktu.cz
Od pondělního rána prohledávají řeku v okolí Vyšehradské skály, kde hledají starou munici. „Za druhé světové války sídlili v Podolské porodnici příslušníci wehrmachtu, kteří se na konci války podle nám dostupných informací zbavovali všeho možného, i zbraní, tak, že to odhodili do Vltavy,“ vysvětlil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Doprava zatím není omezena, cestující z Modřan do centra a naopak se nemusejí zdržení obávat. „V případě nálezu ho nejprve zhodnotí pyrotechnik, jenž pak rozhodne o případné uzavírce na nezbytně nutnou dobu,“ sdělil Blesk.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Právě u Vyšehradské skály dochází k nálezům munice často. „Za poslední dobu jsme v této lokalitě zaznamenali vícero nálezů předmětů, z nichž některé byly dokonce klasifikovány jako munice či zbraně, ve dvou případech se jednalo dokonce o aktivní munici,“ popsal Hulan. Naposledy byl z řeky aktivní granát vyloven 25. února, pyrotechnici ho převezli k likvidaci.

VIDEO: Podívejte se, jak pátrání po munici probíhá:

Fotogalerie
22 fotografií