Poprask způsobil na sídlišti na pražských Hájích ve čtvrtek dopoledne záchranářský vrtulník, jenž se snesl přímo mezi panelové domy na asfaltové hřiště. Ačkoliv to není příliš obvyklý jev a mezi Pražany způsobuje senzaci, měl k tomu vážný důvod.

„Dostali jsme hlášení, že na místě je žena v bezvědomí, která nedýchá,“ sdělila Blesk.cz mluvčí záchranářů Jana Poštová. Právě takové případy jsou považovány za naléhavost nejvyššího stupně - jde totiž o život.

VIDEO: Vrtulník přistál přímo uprostřed hájského sídliště:

Video
Video se připravuje ...

Vrtulník přistál přímo uprostřed sídliště, letěl pro ženu v bezvědomí. David Malík

„Dolet vrtulníku na místo byl čtyři minuty,“ vysvětlila Poštová, jaké kritérium hrálo hlavní roli v rozhodnutí poslat na sídliště záchranářský vrtulník. V rámci operačního řízení to byl ten nejlepší krok - k ženě se tak totiž pomoc dostala v nejkratším možném čase a záchranáři by ji také mohli rychle transportovat do nemocnice.

K tomu ale bohužel nakonec nedošlo. Záchranáři, kteří na místo dorazili, převzali resuscitaci od laiků a ženu napojili na monitor. „Přes veškerou snahu záchranářů se ji bohužel nepodařilo zachránit, žena zemřela,“ sdělila mluvčí. Záchranáře tak na místě vystřídal koroner.

Fotogalerie
4 fotografie