K požáru haly v Mladoboleslavské ulici v pražské Vinoři vyjelo v úterý kolem sedmé hodiny večerní několik jednotek hasičů. Během požáru se ozývaly z haly výbuchy tlakových lahví, plameny šlehaly několik metrů vysoko. Během první hodiny byl poté vyhlášen nejvyšší stupeň poplachu a na místo zamířily další jednotky. Po celou noc pak byla uzavřena Mladoboleslavská ulice, tu hasiči zpřístupnili pro dopravu až před sedmou hodinou ranní.

Požár zachvátil jednu z průmyslových a skladových hal. „Hasičům se podařilo větší část budov zachránit a zamezili tak dalšímu šíření plamenů. Přesto došlo k totální devastaci jedné z hal o rozměrech asi 1200 metrů čtverečních a části další přilehlé budovy,“ uvedl pro Blesk.cz mluvčí hasičů Martin Kavka.

Hasiči z chemické laboratoře z Kamenice každých 30 minut monitorovali ovzduší. Starosta městské části Vinoř vyhlásil místním rozhlasem upozornění pro občany Vinoře, aby nevětrali a nevycházeli z domovů. Nedaleká čerpací stanice a obytné domy však nebyly požárem ohroženy.

Vysoké škody

Krátce po 23:00 hodině dostali hasiči požár pod kontrolu a probíhalo dohašování. Na místě zůstal větší počet jednotek i po půlnoci. Při požáru se lehce zranil jeden hasič na noze a dva policisté se nadýchali zplodin hoření.

„V dopoledních hodinách pak proběhne došetření za účasti hasičských a policejních vyšetřovatelů. Škody byly odhadnuty na několik desítek milionů korun,“ doplnil Kavka.

Fotogalerie
55 fotografií