Podle společnosti Unibail-Rodamco, která Chodov vlastní, novou část obchodního centra na Chodově stavělo více než 10 000 dělníků, kteří dohromady na tomto projektu odpracovali více než 3 miliony hodin.

Na místě přitom ještě před padesáti lety nebylo vůbec nic. V roce 1968 započala výstavba sídliště Jižní Město a společně s otevřením nové stanice metra na Chodově (tehdy Budovatelů) bylo jen otázkou času, než zde vyroste obchodní dům. To se stalo v roce 2005, kdy Centrum Chodov otevřelo svou první část. Druhá fáze si však musela počkat na dokončení dlouhých dvanáct let.

Více oceli než na „Eiffelovce“

Během rozšíření centra bylo využito 10 tisíc tun oceli, což je více než při stavbě Eiffelovy věže v Paříži. Další zajímavostí je délka položených kabelů – 1 146 kilometrů, která by pokryla vzdálenost z Prahy do norského Osla.

„Naší snahou bylo dát Centru Chodov další rozměr, posunout ho na vyšší úroveň. Chtěli jsme vytvořit nejen komerční, ale i volnočasovou destinaci s významem pro celý region, jež bude navíc plně odpovídat standardům 21. století. Pevně věřím, že pro návštěvníky dneškem začíná nová éra v oblasti nakupování a zábavy,“ uvedl Arnaud Burlin, ředitel Unibail-Rodamco pro střední a východní Evropu.

Kino a náměstí k odpočinku

Jedinečných zde bude hned několik věcí. Mezi pasážemi s obchody se nachází několik náměstí, která fungují jako rozcestí, kde se zákazníci mohou rozhodnout, kam pokračovat. Rodinná zóna na druhou stranu nabídne prostor pro volný čas a zábavu. Lze využít také dětské židličky a stolečky, mikrovlnnou troubu na příkrmy či ohřívačku lahviček. Své si tu také najdou mladiství. V takzvané „teen zóně“ budou moci návštěvnicí využít variabilní sezení, poslouchat hudbu, sledovat videa či si zde pořizovat originální selfie.

Zároveň tu Cinema City otevře největší komplex kin v České republice. Megaplex bude mít 18 kinosálů a vejde se do nich přes 2600 lidí. Bude zahrnovat VIP zónu s třemi sály a vlastní restaurací. Skutečným filmovým luxusem se však pro jiné může jevit klasická projekce z filmové promítačky. 

Fotogalerie
32 fotografií