Zločin dostal po středeční razii v Praze 4 zase na frak! Celní správa vtrhla během dopoledne do herny v ulici Antala Staška, kterou měla dopředu vytipovanou. A nemýlila se.

„I v této herně jsou speciální dveře v zadní místnosti, kam se nedostane každý hráč. Jsou na kód, který si hráč vyzvedne u obsluhy,“ řekla Aktu.cz mluvčí Celní správy Ivana Kurková. Právě za těmito dveřmi se skrývalo hned osm automatů, které sloužily k nelegálnímu hazardu. Tentokrát nepřišla zkrátka ani obsluha – pracovala načerno a svého chlebodárce zapírala.

Zabavit, zničit

Takové praktiky jsou u majitelů nelegálních heren běžné – snaží se takto obejít zákon. Na Celní správu jsou však krátcí. Pokud se nedostane do dveří vlastními prostředky, má v záloze zámečníka. Všechny automaty poté vyzkouší, následně zabaví a odvezou do utajeného skladu. Teprve po nějaké době je zničí speciální drtiče.

Boj proti nelegálnímu hazardu je od začátku roku jednou z hlavních kompetencí Celní správy. „Od začátku roku je to již 29. herna, kterou jsme zkontrolovali, zabavili jsme 280 automatů,“ řekla Kurková s tím, že Celní správa hodlá v nastoleném trendu pokračovat. 

Podívejte se, jak razie Celní správy v Praze 4 probíhala:

Video
Video se připravuje ...

Celní správa zabavila při razii v Praze 4 osm nelegálních automatů. Aktu.cz