„Když jsem viděla, jak smetl nedopalky z cigaret z náplavky na Rašínově nábřeží přímo do Vltavy, tak jsem nevěřila vlastním očím. Do ruky jsem ihned vzala telefon a začala fotit,“ uvedla paní L. naštvaně. „To můžou rovnou do té řeky vysypat celou ávii odpadků,“ dodala autorka snímků.

Paní L. práce uklízeče ale nenechala chladnou a na Komwag napsala stížnost. Jenže doteď nedostala odpověď, fotografie se nakonec dostaly na do naší redakce. Zaměstnavatel nepořádného uklízeče na dotaz Blesku, zda takové provedení úklidu je standardní, reagoval obratem. „Bohužel jsme neměli možnost jak paní L. odpovědět, neuvedla kontaktní adresu pro odpověď,“ vysvětlila ze společnosti Komwag Alena Lipoldová nejprve důvod, proč stížnost paní L. zůstala bez reakce.

Situace by se neměla opakovat

„Pracovníci ručního úklidu byli poučeni, aby nedopalky od cigaret, které tam v hojném počtu zůstávají po návštěvnících náplavky na Rašínu, nemetli do řeky, ale likvidaci nedopalků od cigaret prováděli standardním způsobem. Děkujeme za upozornění na nekvalitně provedenou práci našich zaměstnanců. Pokud by se situace měla opakovat, bude s nimi zahájeno kárné řízení,“ popsala Lipoldová.

Podívejte se , jak uklízeč na náplavce nakládá s nedopalky: 

 

Fotogalerie
9 fotografií